måndag 17 maj 2010

Hemmagjord pallkrage


Våren är här! Och man kan äntligen gå ut och greja i trädgården. Jag har flyttat (igen) och har nog fått världens bästa hyresvärdar! Jag får odla så mycket jag bara vill och orkar, så länge jag ställer i ordning efter mig om jag tröttnar. Har redan satt potatis, jordärtskockor och sått ruccola, morötter, plocksallat, mangold och squash.

Jag ville dock ha lite blommor. Och kryddor. Och snickrade då ihop denna skönhet. Denna "pallkrage" är gjord av billig råspont från Cheapy. Kolla noga hela brädan innan du köper bara. Kvaliteten var ju inte tiptop...
Tanken är att det ska bli slingerkrasse och lite kryddor i översta delen, riddarsporrar och kanske lavendel i mellandelen och ringblommor och borstnejlikor i den lägsta. Men jag kanske ändrar mig. Måtten på basen är 120*80 cm, mellan delen 80*80 cm och översta delen 40*80.

Kalaset kostade ca 190 kronor och tog ca 3 timmar att slå ihop. Det klurigaste var att få basen vinkelrät. Metallhörnen hjälpte dock.


Nu ska det bara fyllas på med jord och sås!

1 kommentar:

Hammy sa...

Vilken bra ide!! Detta är perfekt för platta odlingslotter (som min), där det skulle bli vackert med lite höjd. Tusen tack för tipset!